Segítsen Ön is a visszaélések feltárásában!

A bejelentő védelme

Az EU visszaélésekről szóló irányelvének értelmében, a panaszokról, a közérdekű bejelentésekről, valamint a visszaélések bejelentésével összefüggő szabályokról szóló 2023. évi XXV. törvény (a „Panasztörvény”) hatálybalépését követően az Österreichische Hagelversicherung VVaG Magyarországi Fióktelepe is köteles visszaélés-bejelentő rendszert létrehozni az érintett vállalatok, személyek, illetve a nyilvánosság ellen elkövetett visszaélések megelőzése, valamint a lehetséges visszásságok, jogellenes cselekmények időbeni felderítésre érdekében.

Az Österreichische Hagelversicherung ezért olyan visszaélés-bejelentő rendszert hozott létre, amely lehetővé teszi a jogellenes cselekmények, mulasztások bejelentését nyílt és anonim módon. A bejelentőnek semmi esetre sem kell attól tartania, hogy bejelentése miatt megtorlást alkalmaznak vele szemben – amennyiben bejelentését tények támasztják alá.

Visszaélések bejelentésének módja

Amennyiben Ön szakmai kapcsolatai révén jogsértésről szerzett tudomást, vagy jogsértést szeretne bejelenteni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot. A visszaélés bejelentését írásban postai vagy elektronikus úton is megteheti.

„Whistleblowing”
Österreichische Hagelversicherung“

Lerchengasse 3-5, 1080 Wien
[email protected]

Az alábbi e-mail címen nem áll módunkban általános ügyfélpanaszokat fogadni, feldolgozni vagy továbbítani. Panasz bejelentéséhez kérjük, kövesse a honlapunkon lévő Panaszkezelési szabályzatunkat.

Bizalmas és anonim

Minden bejelentést a megfelelésért felelős tisztviselő legnagyobb titoktartás és diszkréció mellett, a bejelentő személyazonosságának felfedése nélkül kezeli. A bejelentő, valamint a bejelentés illetve további intézkedések által érintett személy személyes adatainak feldolgozása a panaszokról, a közérdekű bejelentésekről, valamint a visszaélések bejelentésével összefüggő szabályokról szóló 2023. évi XXV. törvény (a „Panasztörvény”)  és annak végrehajtására vonatkozó rendeletek céljaira engedélyezett.

Az megfelelésért felelős szervezeti egység a bejelentést követő 7 napon belül visszaigazolást küld a megadott postai vagy elektronikus levelezési címre, kivéve, ha ez ellen Ön tiltakozott, vagy ha okkal feltételezhető, hogy a bejelentés veszélyeztetné az Ön személyazonosságának védelmét. Amennyiben a bejelentését nem anonim módon tette meg, legkésőbb a bejelentés kézhezvételét követő három hónapon belül tájékoztatjuk Önt arról, hogy a megfelelésért felelős tisztviselő milyen további intézkedéseket (pl. belső vizsgálatok) fog bevezetni, vagy mely okokból kifolyólag nem követi nyomon a bejelentést.