Österreichische Hagelversicherung: Európa-szerte úttörő az ESA műholdas adatainak felhasználásában

Munkaértekezlet az Európai Űrügynökség új Föld-megfigyelési igazgatójával Frascatiban

Bécs – (Österreichische Hagelversicherung, 2023. január 17.):  Az Európai Űrügynökség Európa kapuja az űrbe, az amerikai NASA európai megfelelőjeként. Az ESA-projektek célja a Föld és közvetlen környezetének, valamint a Naprendszernek és a világegyetemnek a kutatásától kezdve a különböző európai csúcstechnológiai iparágak támogatásán át a műholdas technológiák és szolgáltatások fejlesztése. Az Österreichische Hagelversicherung már több mint öt éve használja az ESA szolgáltatásait műholdas adatok formájában természeti katasztrófák – mint például aszály – okozta károk megállapítására. „Mezőgazdasági biztosításokra specializált, Ausztriában és öt kelet-európai országban tevékeny biztosítóként a legátfogóbb termékpalettát és a legmodernebb kárfelmérést kínáljuk ügyfeleinknek Európában. Szoros együttműködésben állunk az ESA-val, rendszeres eszmecserét folytatunk Josef Aschbacher úrral, az ESA főigazgatójával és Simonetta Cheli asszonnyal, az ESA Föld-megfigyelési igazgatójával Frascatiban. Az ESA műholdas adatait a kárfelmérés céljából feldolgozzuk. Ezen túlmenően a biztosított gazdálkodók számára egy, a földterületeik monitorozására alkalmas modern és egyedülálló műholdas eszközt biztosítunk. Az éghajlatváltozás következményei így kiszámíthatóbbá és idejekorán felismerhetővé válnak a biztosított gazdálkodók számára.” – mondja Dr. Kurt Weinberger, az Österreichische Hagelversicherung vezérigazgatója a műholdas adatok használatának előnyeiről, mellyel az Österreichische Hagelversicherung továbbra is technológiai vezető szerepet tölt be Európában.

Benjamin Koetz, az ESA Fenntartható Kezdeményezések Hivatalának vezetője, Kettinger Anita, az Agrár Biztosító igazgatója, Simonetta Cheli, az ESA „Földmegfigyelési programok” igazgatója, az Európai Űrkutató Intézet vezetője, Dr. Kurt Weinberger, az ÖHV vezérigazgatója, Székely László, az Agrár Biztosító igazgatóhelyettese egy munkamegbeszélésen Frascatiban (Olaszország): Az ESA adatai nélkülözhetetlenek a (mező-) gazdaság számára!